L'Encant de Gràcia

Botiga de brocanters

PREMI VILA DE GRÀCIA 2018

L’Encant de Gràcia ha estat guardonat amb el Premi d’Honor de Gràcia a títol col·lectiu 2018. Aquestes són les paraules d’agraïment llegides durant l’acte de lliurament dels premis, el 24 d’abril de 2019:

Bona tarda. En nom de l’Encant de Gràcia i de la Fundació ACIS, volem agrair al Districte de Gràcia el reconeixement que ens ha atorgat, en la XXIV edició dels premis Vila de Gràcia. Fa dos anys, l’any 2017, la Fundació ACIS va rebre la Creu de Sant Jordi atorgada per la Generalitat de Catalunya.

A l’acte d’avui tenim l’honor que ens acompanyi Mercè Molina, una de les tres fundadores de l’ACIS i voluntària de l‘Encant de Gràcia. I molts de nosaltres recordem ara Maria del Carme Boldú, una altra fundadora i alma mater de l’Encant. La Mercè, la Maria del Carme i la Roser van fundar l’ACIS el mes de maig de 1962 no obstant les dificultats i limitacions del moment. Eren unes noies joves, fortes i valentes, que gairebé de manera heroica van aconseguir posar en marxa un projecte que s’ha anat consolidant amb el pas dels anys.

L’Encant de Gràcia va començar la seva activitat fa 20 anys. És una botiga solidària i d’acollida, situada al carrer d’Astúries núm. 44, on es venen les diverses donacions que rebem. Tots els que hi treballem som voluntaris i tots els ingressos que recollim serveixen per a cobrir les necessitats (beques, manteniment, etc.) de les tres escoles de la Fundació ACIS.

I ho aconseguim gràcies als clients-amics que ens visiten i col·laboren amb nosaltres. Volem remarcar la bona acollida que hem tingut a Gràcia, començant per la família que ens deixa el local, que és gracienca, i la gran quantitat de voluntaris i de donants i clients, que també són majoritàriament de Gràcia.

Nosaltres, els voluntaris, hem ofert des de el primer dia la nostra implicació al barri, amb el que sabem fer, amb el nostre compromís solidari, acollint a les persones que ens visiten, fent exposicions de fotografia i pintura, cantades de caramelles i Nadales, lectures de poemes, …

I tots junts seguirem fent camí, sense soroll, solidaris amb els valors de l’ACIS i mantenint les tradicions culturals de la Nostra Terra.

De nou, moltíssimes gràcies pel premi que ens heu atorgat.